2014. június 25., szerda

a legifjabb Maderspach leszármazott...

Tegnap a legifjabb Maderspach gyermek és családja is meglátogatta a kiállítást. A kicsi Eleonore, apukája Marci, és anyukája Andrée-Lyne.

Maderspach Márton, Eleonore és Andrée-Lyne


Sándor Luca, Marci, Eleonore és Andrée-Lyne
 

 Nagyon élvezték a családi történetet, én meg azt, hogy ők élvezték! Különösen azért, mert a Maderspach családban a két testvér, Gergő és Marci a jelenlegi utolsó ág, akik tovább tudják adni a nevet.  


2 megjegyzés:

  1. Maderspach Kinga családfakutató munkássága nem mindennapi. Ugyanias családjának eredetét szinte egy fél évezreden keresztül visszavezette, majd szinte lépésről lépésre követte, dokumentálta a család európai vándorútját, történelmi szerepét. A Közlekedési Múzeumban bemutatott kiállítás (http://www.mmkm.hu/index.php/hu/legujabb-kiallitasok-kozlekedesi-muzeum/418-hidakat-epitett-idn-es-folyokon-at)
    utolsó vitrinjében kiállított családfán az utolsó levélke egy másfél éves kislány ( ő is Maderspach), a szépunoka Kanadában élő kislánya. A családi tragédia – Károly (Haynau fenyegetésének hatására) elkövetett öngyilkosságának 145. évfordulóján Maderspach Kingának sikerült a kiállításra elhozni Kanadából az utolsó örököst is ˗ a kis Eleonore-t. Csak reméljük, hogy ezen a családfán nem ő lesz az utolsó levél, és a családfa még évszázadikig zöldülni fog.
    Maderspach Kinga igazolhatja, hogy egy nép újjáéled azáltal, hogy felkutatja saját családja eredetét. Ma már nem kell eltitkolni, iratokat megsemmisíteni, szemétbe dobni. Ellenkezőleg. Egy-egy család története révén új történelmet írhatunk, mint ahogy egyre többen teszik. Ehhez a történelemhez Maderspach Kinga egy komoly fejezetet adott hozzá.

    Oláh Anna

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Drága Annácska! Köszönöm szépen szép gondolataidat, örülök, hogy Te is fontosnak érzed a családkutatást. Az! :)

      Törlés